10 tips ter voorbereiding op een zachte geboorte

Zachte Geboorte

Voor niet iedereen heel duidelijk wat ik daar nou precies mee bedoel, dus ik licht het graag even toe. Stel je voor…als baby woon je plusminus 9 maanden lekker warm in de veilige baarmoeder van je moekie en dan ineens begint de weg naar buiten. Hoe dan ook, waar dan ook. Je moeder kan ervoor gekozen hebben thuis te willen baren in bad, of je zal door medische omstandigheden geboren worden via een keizersnede. Alle soort geboortes, in welke omstandigheden dan ook, kunnen zacht plaatsvinden.

Voorbereiding op de bevalling

Door je als vrouw heel goed voor te bereiden op wat komen gaat, in gesprek te zijn/gaan met de zorgverlener over wat jij wilt en nodig hebt voor jezelf en kindje kan die geboorte zacht zijn. Dat geloof ik echt. Alle kleine kleinste keuzes maken een groot verschil. Bijvoorbeeld; (fel) licht in het gezicht van je kindje, welke handen je kindje voor het eerst aanraken, de eerste stemmen die hij/zij hoort, hoe liefdevol je kindje wordt afgedroogd/aangeraakt, hoelang de navelstreng verbonden blijft, hoe er met jou gecommuniceerd wordt en ga zo nog maar door…

10 tips ter voorbereiding op een zachte geboorte

Mijn voorbereiding

Wat heb ik nou gedaan om te zorgen dat ik me goed voorbereidde op die fantastische geboorte. Ja, die geboorte die ik me heb toe geëigend en niet uit handen heb gegeven. Daarbij heb ik ‘geen geluk’ gehad maar er gewoon keihard in ben gaan geloven en voor gaan staan. Tada…Tip numero:

 1. Zoeken van het juiste geboorte droom team. (echt heel heel heel belangrijk). Neem niet zomaar genoegen met de ‘praktijk op de hoek’ omdat het lekker dichtbij is.

 2. Geloof in jezelf. En geef jezelf wat liefde!

 3. Meditatie. Het oefenen van ‘zijn’ met alles wat is. Ik zeg: dé beste voorbereiding.

 4. Zorg goed voor je lijf. Voedt het met het beste eten, zachte beweging, wees er lief voor.

 5. Liefdevolle (zelf) massage. Belangrijk! Onze geweldige Shea Butter is daar top voor: Meer info over Shea Butter
 6. Wandel veel. Alleen en samen met je partner. 

 7. Veel samen zijn met je partner en praten over aankomend geboorte/ouderschap

 8. Praat met je baby/ zoek een eigen weg om in contact te komen

 9. Kies je geboorte-plek. Stel jezelf de vraag: ‘waar voel ik me het meest veilig’? De keus zou niet op basis van angst gemaakt moeten worden maar vanuit vertrouwen.

 10. Overgave & acceptatie. Hoe en wat je ook ‘gepland’ hebt, een geboorte is een proces. Geef je over en ride those waves! Dreamteam gaat gelukkig overal met je mee naartoe.

 11. Besef dat je baby door hetzelfde proces gaat als jij. Mij heeft dit heel erg geholpen, het naar elkaar toe bewegen – wauw, zo mooi!

 12. Open! Laat je kaken hangen, spreid je benen, zak in dat lijf. En oefen dit op voorhand, want het lijkt gemakkelijk maar ik zie in de praktijk dat dit toch niet zo is.

 13. Geniet! Geboorte is iets om helemaal naar uit te kijken en absoluut niet om te vrezen.

  Reactie achterlaten

  Alle reacties worden eerst beoordeeld voordat ze worden goedgekeurd.

  Shop

  "Gentle birth heals mother earth"

  - Robin Lim