In gesprek met Roos Ament van Stichting Adopteer een Vroedvrouw

Waarom Adopteer een Vroedvrouw?

Een aantal jaar geleden heb ik Roos Ament (oprichtster van de stichting) ontmoet in Amsterdam samen met Sebas en Luna. Haar verhaal maakte indruk en inspireerde me. Ik houd van zulke dappere vrouwen die op missie zijn! 

Toen ik zocht naar een goed doel om te steunen en dit op hun website las, was ik om:

''Terwijl u dit leest sterft er iedere twee minuten een vrouw ten gevolge van zwangerschap, bevalling of kraambed waarvan 99% in ontwikkelingslanden.

De voornaamste oorzaak hiervan is het grote tekort aan voldoende gekwalificeerd verloskundig personeel. (Wereld Gezondheids Organisatie, UNICEF).

Dat is de reden waarom de Stichting Adopteer een Vroedvrouw met een hele simpele en praktische aanpak komt: het verlenen van studiebeurzen aan jonge mensen die opgeleid willen worden tot vroedvrouw.''

In gesprek met Roos Ament op Ibiza

Bij toeval kwam Roos naar Ibiza en nodigden wij haar uit bij ons in de tuin voor ons eerste gesprek. Heel spannend! Want voor de camera is nog een vak apart. Ik hoop dat jullie het mooi vinden en dat duidelijk is waar wij en jullie met Holistic Doula aan bijdragen. 

Deze prachtige stichting steun jij met een aankoop in onze winkel

Met onze webshop dragen wij graag bij aan een mooiere morgen voor moeder en kind. In dit geval aan zwangeren, barenden en kraamvrouwen in Ethiopië. We hebben ervoor gekozen om 1% van onze omzet te doneren aan de stichting 'Adopteer een Vroedvrouw'. 

Reactie achterlaten

Alle reacties worden eerst beoordeeld voordat ze worden goedgekeurd.

Shop

"Gentle birth heals mother earth"

- Robin Lim