Elke wond genezen met dit GRATIS kruid

Vandaag zet ik in het zonnetje: Weegbree

Ik hoor je denken. Maar, echt. Ik heb de wonderlijke kracht van geneeskruiden meerdere malen zelf en bij mijn kinderen mogen ervaren en ben er heilig van overtuigd dat Moeder Aarde ons van alles heeft voorzien. We mogen (letterlijk) meer om ons heen kijken. Ik vind het magisch; al die planten met haar geneeskrachtige werking. 

Weegbree bij (perineum) wondgenezing

Toen ik uitgescheurd was tijdens mijn eerste geboorte kreeg ik een kruidenmix van mijn vroedvrouw waar onder andere weegbree in zat. Dit was de eerste keer dat ik in aanraking kwam met het kruid en haar geneeskracht heb mogen ervaren om mijn perineum wond super rap te doen genezen (zonder me te laten hechten). Zo enthousiast van die kruidenmix verkoop ik het nu via Holistic Doula om andere zwangere vrouwen er mee te helpen.

Healing Herbs

Gratis weegbree plukken

Weegbree groeit gewoon bij jou aan de wegkant! Herken je dit kruid? Waarvan je wellicht dacht dat het onkruid was? Gratis te plukken en kan je bij heel veel aandoeningen doen helpen.

Weegbree, moeder van de planten

In een heel oud tijdschrift dat ik heb over geneeskruiden staat een mooie spreuk die ik graag met jullie deel:

En jij, weegbree,
 moeder van de planten,
die openstaat voor ‘t Oosten,
veel macht heb je in jezelf,
over jou knarsen wagens,
over jou reden vrouwen,
over jou reden bruiden,
en stieren snoven aan je.
Allen heb je overleefd,
tegen allen heb jij je verzet,
vecht daarom ook tegen al het giftige en alle besmetting,
en al het onheil,
dat zich over ons land uitbreidt.

Het kruid is voor heel veel inzetbaar maar ik ga vandaag in op 'wondgenezing'. In het tijdschrift staat: 'Ik wijs erop dat fijngewreven weegbreebladeren elke wond doet genezen, zelfs al is de wond nog zo oud'. Vijf maanden later zei een vrouw mij bij een andere gelegenheid: 'Ik heb indertijd getwijfeld aan Uw bewering dat weegbreebladeren elke wond genezen, zelfs al is die wond nog zo oud. Mijn buurvrouw had sinds 17 jaar een open wond aan de voet, en kon daardoor niet meer de deur uit. Ik heb haar direct de volgende dag weegbreebladeren gebracht en ze volgens Uw aanwijzingen op het zieke been gelegd. Ik moet mijn twijfel intrekken. Tot onze grote verbazing genas de wond spoedig en is niet meer opgegaan.  Dit soort verhalen! Ik vind het zo bijzonder en hoop dat heel veel mensen hier iets aan kunnen hebben. 

Gebruiksaanwijzing:

Verse bladeren van smalle of brede weegbree wassen, op plank met een deegrol tot brij pletten en op de wond leggen. 

Reactie achterlaten

Alle reacties worden eerst beoordeeld voordat ze worden goedgekeurd.

Shop

"Gentle birth heals mother earth"

- Robin Lim