Laat je (droge) huid stralen: Shea Butter waarvoor te gebruiken?

"Deze boter kan je voor alles gebruiken", werd mij verteld door onze Afrikaanse vriendin een jaar of vier geleden. Zij gaf mij een grote pot Shea Butter om te gebruiken voor Luna, mijn man en mijzelf. Enthousiast ging ik erover lezen en ik kwam er inderdaad achter dat je het echt voor alles kan gebruiken! Huid én haar. In het begin moest ik wel aan de geur wennen, maar al snel keek ik weer uit naar dat moment om mijn huid in te smeren met deze gouden boter.

Wat is Shea Butter?

Shea Butter is een uit Afrika afkomstig (eetbaar) boterachtige substantie. Shea Butter wordt gewonnen uit noten van de Karité boom. Deze boom staat ook wel bekend als de 'Boom des Levens' en groeit alleen in Afrika.

Wat is Shea Butter - Karite Afrika

Waarom is onze Shea Butter zo bijzonder?

Onze Shea Butter komt uit Burkina Faso. De vrouwenorganisatie waar wij de boter bij afnemen hebben verschillende prijzen in de wacht gesleept. Ze hebben een ECO-CERT en inmiddels durf ik te zeggen dat de boter van héle goede kwaliteit is.

Wij verkopen alleen bio gecertificeerde ongeraffineerde Shea Butter van de beste kwaliteit. De Shea Butter bevat maar 1 ingrediënt en de wetenschappelijke naam daarvoor is: Butyrospermum parkii / Shea Butter.

Hoe gebruik je Shea Butter?

De boter smelt bij lichaamstemperatuur. Het best kan je een beetje in je handpalmen doen en dan je handen in elkaar wrijven, je voelt de boter direct lekker zacht worden. Als je wilt kan je de boter er ook met een lepeltje uit halen ipv met je vingers, dat houdt de boter wel schoner.

Waarvoor kan je Shea Butter gebruiken?

Inmiddels hebben wij honderden (voornamelijk) vrouwen mogen voorzien van deze gouden boter. En inmiddels een mooi inzicht in de helende werking van de boter gekregen door alle mooie reviews. Graag deel ik hier mijn ondervindingen en die van andere vrouwen.

Waarvoor kan je Shea Butter Gebruiken

1. Shea Butter voor (extreem) droge huid

Door de mega hydraterende eigenschappen van Shea Butter is een droge huid snel verleden tijd. Deze boter is echt heer-lijk voor een droge tot zeer droge huid. Het is alsof je een plantje water geeft, je huid slurpt zo de boter op.

Wat zeggen anderen?

"De Shea butter is een heerlijke crème! Erg goed voor mijn droge handen en de droge huidjes van mijn kinderen. Gewoon een heel fijn product ;) Blij mee!" 

- Ilse Duchatteau

"Wat fijn is de shea butter, ellebogen en voeten worden zooo zacht! Heerlijk! Dankjewel!"
- Anita van Veen

2. Shea Butter als dagcrème

Gelukkig hoeft er niks 'mis' te zijn met je huid om de Shea Butter te smeren. Je kunt de boter dagelijks gebruiken voor een gezonde en soepele huid. Na vier jaar smeren ziet mijn huid er echt geweldig egaal uit!

Wat zeggen anderen?
"Wat een heerlijk spul! De geur is zacht en subtiel, het smeert lekker uit en voelt voedend. Ik merk dat het blikje altijd ergens bij me in de buurt staat. Mee naar boven, mee naar beneden, mee in mijn tas… zo fijn! Dankjewel Wendy voor dit prachtige product!"

- Cathelijne

"Mijn Dr. Haushka gezichtscrème heeft zelfs plaats moeten maken voor de shea butter. En mijn huid doet het er zoveel beter op!"
- Enid

3. Shea Butter bij huidirritatie / uitslag

Veel vrouwen (en mannen) hebben bijvoorbeeld na het scheren last van een geïrriteerde huid, smeren met de boter helpt je huid herstellen en verzachten. Maar irritatie van een andere oorzaak kan ook goed verholpen worden met de boter.

Wat zeggen anderen?
"Echt geweldig spul! Ik heb vaak last van uitslag in mijn gezicht, en sinds ik de shea butter gebruik merk ik dat de uitslag wat zachter en milder is geworden. Het voelt enorm voedend voor de huid, ook als aftersun. Ik vind ook de geur heel fijn. Kortom dank je Wendy!" - Deepika

4. Shea Butter als lippenbalsem

Veelgebruikt als lippenbalsem. Als je last hebt van ruwe of droge lippen dan helpt de boter je lippen weer zacht te maken. Tip: ook heel fijn voor tijdens de geboorte (door al dat gepuf krijgen veel vrouwen droge lippen).

5. Shea Butter helpt bij het verzachten/verhelpen van dermatitis / eczeem / psoriasis

Er zijn een aantal moeders die met mij deelden dat het gebruik van de Shea Butter het eczeem aanzienlijk had vermindert / verzacht. Andere huidaandoeningen als psoriasis en dermatitis kunnen ook heel goed behandeld worden met de Shea Butter.

Wat zeggen anderen?
"Begin augustus kwam er een vrouw aan onze marktkraam met haar 8-jarige dochter. Haar dochter had al een tijd last van dermatitis en haar onderbenen zaten onder de rode vlekken. De vlekken jeukte en het zag er lelijk uit. Moeder vertelde dat ze al zoveel had geprobeerd om haar dochter te helpen. De dermatoloog verwees haar naar allerlei dure crèmes en zoals zij zelf zei; ‘niks hielp’. Ik heb haar natuurlijk een potje boter aanbevolen om te proberen. Een week later kwam ze stralend aan bij mijn kraampje en geloofde gewoon niet dat de vlekken weg waren. ‘Superieuuuur!’, zei ze. En ze kocht een voorraad om mee naar België te nemen"

- Wendy

6. Shea Butter helpt bij rimpels / pigmentvlekken / donkere kringen onder ogen

De boter bevat vitamine A wat de celvernieuwing stimuleert en de aanmaak van collageen. Hierdoor verbetert de conditie van je huid en wordt soepeler, perfect te gebruiken bij rimpels of fijne lijntjes bijvoorbeeld!

7. Shea Butter als aanvullende zonnebrand

Shea Butter bevat van nature een SPF van zo'n 6-10, ik gebruik de boter als mijn basis zonnebrand en vul aan waar nodig. Doordat de boter kaneelzuur bevat beschermt het de huid tegen matige UV-stralen.

Wat zeggen anderen?
De Shea butter wordt bij ons dagelijks gebruikt, als gezichtscrème, op ons lichaam en als zonnebrandcreme.

8. Shea Butter bij zwangerschapsstriemen

Voor de zwangere vrouwen! Deze boter is echt perfect bij het voorkomen van zwangerschapsstriemen. Zorg dus dat je al vroeg in de zwangerschap lekker begint met smeren. Het is niet alleen heel fijn voor je groeiende buik, maar natuurlijk ook voor het contact met je kindje.

Vitamine A en E zijn de toppers als het om striae / zwangerschapsstriemen gaat. Deze twee helpen striae voorkomen. Gelukkig bevat de boter beiden! Smeren maar.

9. Shea Butter als perineum olie

Gelukkig zijn zwangeren mijn doelgroep en kan ik zó blij worden van een nieuw inzicht waar de boter voor te gebruiken! Zoals deze:

Wat zeggen anderen?
"Sinds kort gebruik ik de Shea Butter als perineum olie, persoonlijk vind ik deze zelf prettiger dan de perineum olie van Weleda."

- Enid

10. Shea Butter voor je kinderen

De laatste en wellicht wel de belangrijkste van deze lijst! De huidjes van je baby, groeiende peuter, kleuter, tiener of puber zullen allemaal baat hebben bij de boter. Het meest pure wat je maar voor ze kan kopen is dit. Als je een puber met pukkels hebt is het 1 + 1! Je baby kan je heerlijk masseren met de boter en het helpt bij schrale plooi plekjes.

Als ik op de markt sta, verbaas ik me zo over hoe goed kinderen aanvoelen wat goed voor ze is! Soms heb ik marktdagen waarbij ik het meest verkoop aan kinderen en jongeren, dat is toch bijzonder? Ze proberen het, beginnen te lachen en smeren dan nog wat op. En je raadt het al; rennen vervolgens naar moeders!

Wat zeggen anderen?
"Wat een heerlijkheid die echt goede shea butter die Wendy verkoopt. Even wennen qua hoeveelheid en het laten smelten maar voor mijn droge huid een weldaad. Zowel mijn lijf als gezicht genieten ervan en ook mijn dochter wordt er graag mee ingesmeerd. 

" - Petra

Ik stond het net op m’n tepels te smeren en dacht ‘pure liefde voor deze shea butter😍’ en de baby kan er ook tegen!
- Femke"

Dan heb ik het nog niet eens over je haar en heerlijke massages gehad! Dit wondergoedje is óók daar goed voor. Maar dat in een volgend blogpost!

Shea Butter Holistic Doula

Smeren (en eten) zonder meuk!

Mocht je nou denken: Hey! Ik ben wel benieuwd naar die alles in één gouden boter waar jij en andere vrouwen zó dol op zijn. Doe ik helemaal niet moeilijk over: bestellen kan gewoon via hier ;) .

Oja, nog een leuk weetje; je kan deze boter gewoon eten. Ja, eten! Hatjekidee!

Reactie achterlaten

Alle reacties worden eerst beoordeeld voordat ze worden goedgekeurd.

Shop

"Gentle birth heals mother earth"

- Robin Lim