Het element water en onze vrouwelijke kracht

Het element water en onze vrouwelijke kracht

Water is oers, water is puur en water zet verandering in gang. Net als wij powervrouwen. Wanneer we ons verbinden met dit element ontstaat er magie. Wil je weten hoe jij ook in dit element kunt shinen? In deze blog vertellen we je alles over het element water en onze vrouwelijke kracht.

De symboliek van water

Water staat symbool voor alles dat stroomt, voor de vrouwelijke yin energie. Van stromende emoties tot onze intuïtie, communicatie en onderbewustzijn. De zee symboliseert oneindigheid en is een reflectie van de ziel; soms rustig kabbelend en soms woest en wild. Ook staat water voor compassie, healing, mysteries en liefde. Water is vloeibaar en veranderlijk, zo ook wij vrouwen. Het verbaast je dan waarschijnlijk ook niet dat de meest gevoelige mensen vaak watertekens zijn. Kreeften, schorpioenen en vissen leven met veel emotie en hebben vaak een grondige intuïtie en inlevingsvermogen.

Water en jouw seksuele energie

Jouw seksuele energie is bedoeld om vrij te stromen. Liefdevol, respectvol en waardevol. Naar jezelf en naar de ander. Die seksuele energie is de essentie van jouw vrouw-zijn. Het is de creatie kracht waardoor jij hier op de wereld bent.

Water en vrouwelijke kracht

Het element water is nauw verbonden met de maan. Denk maar aan het feit dat de aantrekkingskracht van de maan verantwoordelijk is voor de getijdenbewegingen van het zeewater hier op aarde! Wij vrouwen bestaan voor zo’n 60% uit water, dus ga er maar van uit dat ook wij worden beïnvloed door de maan. Misschien niet zo zichtbaar als het eb en vloed in de zee, maar de maan heeft zeker wel effect op ons waterwezens. Zo is ons bewustzijn en intuïtief vermogen het hoogst wanneer het volle maan is, let maar op.

Daarnaast is water het element van de tweede chakra; de sacrale chakra. Deze chakra staat voor vrouwelijke energie, beweging en anderzijds loslaten. We kunnen dus concluderen dat deze vloeibare levensbron veel overeenkomsten heeft met de kracht die wij vrouwen in ons dragen.

Het water-experiment

Masaru Emoto; een Japanse onderzoeker, deed onderzoek naar dit krachtige goedje. Hij beweerde dat het menselijk bewustzijn effect heeft op de moleculaire structuur van water. In zijn boek The Hidden Messages in Water beschreef hij zijn uitgevoerde experimenten en het effect op waterkristallen. Emoto sprak lieve woorden uit, speelde mooie muziek en deed gebeden. Wat bleek? De daarbij behorende waterkristallen werden helder, en sierlijk. Anderzijds vormden de kristallen waar lelijk tegen werd gedaan grauw en misvormd.


Flower of life drinkglas, webshop Holistic Doula

Intenties zetten met water

Het onderzoek van Masaru Emoto toont ons dat we zoveel in beweging kunnen brengen met onze eigen kracht. Water is een mooie tool om deze beweging op gang te brengen. Zet de volgende keer dat je water drinkt een intentie en maak een klein ritueeltje van dit moment. Slow down, sluit je ogen en hydrateer je mooie vrouwenlichaam. Onze prachtige Flower of Life drinkglazen maken dit sacred moment compleet en zorgen voor een moment van rust en reiniging.

Wil je meer weten over Self-Care en Healing? Verwen je zelf met deze pure producten.

Terug naar blog