Van vaccinatietrauma naar bewustzijn

Van vaccinatietrauma naar bewustzijn

Het moest zo zijn dat ik (Wendy) de vrouw die dit artikel heeft geschreven ontmoette in Amsterdam. Er volgde een mooi delen van verhalen en haar persoonlijke verhaal raakte me zo, ik voelde; dit wilt en moet verteld worden. Op Holistic Doula wil ik ruimte geven aan andere vrouwen om persoonlijke en intieme verhalen te delen zodat het andere vrouwen mag bereiken die het dient te bereiken. Om onze baarmoeders en die van onze dochters te beschermen. Ik geef het geschreven woord aan Willemijn.

Van vaccinatietrauma naar bewustzijn

 Label me als wappie, complotdenker of antivaxxer. Ik ben niet meer bang om mijn waarheid te spreken. Ik heb besloten uit mijn angst te stappen en in mijn kracht te gaan staan. Dat neemt niet weg dat het gewoon is om eerst angst te voelen, voordat je bewust kan kiezen om hieruit te stappen. Ik hoop door dit artikel mijn eigen vaccinatietrauma te helen en om te zetten in kracht. En wie weet kan ik als bonus ook jou inspireren om je bewustzijn omtrent vaccinaties te vergroten om zo een weloverwogen keuze te maken. 

Mijn HPV-vaccinatietrauma

Als het om vaccinaties gaat, heb ik alle door het Rijksvaccinatieprogramma aanbevolen vaccinaties gehad, inclusief enkele reisvaccinaties. Maar op mijn 16e had ik een andere ervaring toen ik als één van de eerste tienermeisjes in Nederland in 2008 het toen nieuwe HPV-vaccin Gardasil nam tegen baarmoederhalskanker (inmiddels is in Europa enkel Cervarix verkrijgbaar). Over dit jaar verspreid kreeg ik de driedelige prikserie en ontwikkelde ik ook opeens de chronische slaapwaakziekte narcolepsie. Dit was een keerpunt, maar ook enorm knelpunt in mijn leven. Ook heb ik, mijns inziens, cystes op mijn eierstokken en veel hormonale klachten door PCOS (polycysteusovariumsyndroom), te wijten aan deze injectie. Het is natuurlijk lastig te bewijzen of dit een causaal verband is, maar mijn ouders en ik kunnen de klok erop gelijkzetten toen ik deze injecties kreeg en mijn slaapziekte tot uiting kwam. 

Toen een jaar later in 2009 na het krijgen van het Pandemrix-vaccin tegen de Mexicaanse griep grote aantallen kinderen in Europa narcolepsie ontwikkelden en er een link gelegd werd tussen de twee, werd mijn eigen vermoeden over mijn eigen situatie sterker. Nu, met het experimentele C19-vaccin, staat mijn aandoening: narcolepsie en kataplexie (om nog maar te zwijgen over de vruchtbaarheidsrisico’s), eveneens op de lijst met mogelijke bijwerkingen van dit nieuwe vaccin. Weer wordt hierbij mijn vermoeden bevestigd. 

Angst voor baarmoederhalskanker  

Als ik terugkijk op mijn beslissing van toen om het HPV-vaccin te nemen, om mij in te laten spuiten met een totaal nieuw vaccin, was er geen enkele sprake van ‘informed consent’. Mijn moeder is verpleegkundige en werkte als doktersassistente in een huisartsenpraktijk, waar artsenbezoekers alle nieuwe medicatie die op de markt komt proberen te verkopen. Mijn moeder was dus een van de eersten die van dit vaccin hoorde en het aan mij voorstelde om te overwegen, omdat ik toen een relatie met mijn eerste vriend had en intiem ging zijn. Dit vaccin zou bescherming bieden tegen baarmoederhalskanker. Dit verhaal maakte mij bang en ik besloot zelf om het vaccin te nemen. Ik heb dus zelf voor dit vaccin gekozen: vooral door de angst voor een ziekte, door de verkooppraat voor het vaccin en mijn goede vertrouwen in vaccinaties in het algemeen. Ik had geen twijfels en alle vertrouwen, zonder daadwerkelijk enige kennis van zaken of zelf gedegen onderzoek te doen. 

Informed consent

Nu ik zelf de link leg tussen mijn chronische ziekte en het HPV-vaccin, ben ik veel kritischer naar vaccinaties gaan kijken. Ik besef me dat er eigenlijk zelden sprake is van informed consent als het op vaccinaties aankomt. Wat raar is, want bij de pil, paracetamol of een hartoperatie krijg je doorgaans als consument of patiënt een uitgebreide bijsluiter en voorlichting van de mogelijke bijwerkingen en risico’s voor je de keuze maakt een product of behandeling te gebruiken, dan wel te ondergaan. Als patiënt en ouder heb je wettelijk gezien recht op ‘Informed Consent’. Dat betekent dat je het recht hebt om niet alleen geïnformeerd te worden over de voordelen, maar ook over de nadelen van vaccineren, alvorens je toestemming geeft om jezelf of je kinderen te laten vaccineren. 

Eenzijdige vaccinactie voorlichting

Reguliere voorlichting bij vaccins is onvolledig, niet transparant, pro-vaccinatie en berust vooral op goed vertrouwen. Je hoort zelden over de mogelijke nadelen van vaccineren: het ontbreken van veiligheidsnormen, ingrediënten, shedding, bijwerkingen en dergelijke. Wij als leken vertrouwen op de artsen, die daar zelf niet, of amper over worden geïnformeerd. Als jij of jouw kind vaccinatieschade oploopt, dan is dat een zware pil om te slikken. Wat kan je als ouder doen om een weloverwogen keuze te maken over vaccinaties? Zorg dat er sprake is van volledig ‘informed consent’. Via de website www.stichtingvaccinvrij.nl kun je transparante informatie vinden over de vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma.

Chemische cocktails 

Nu ben ik zelf eigenlijk stomverbaasd over het feit dat wij mensen doorgaans tegenwoordig wel willen weten wat we in ons mond stoppen en op onze huid smeren, maar als het op vaccineren aankomt dat er haast niemand vragen stelt bij wat we direct voor chemische cocktails in onze bloedbaan laten spuiten? En dat er mogelijk een link is tussen deze mysterieuze, dubieuze ingrediënten en de vele ziektes en allergieën die er zijn. Of mag ik deze vraag niet stellen, gezien dit vrij gevoelig ligt? 

Vaccinaties gelinkt aan ziekte

Het HPV-vaccin heeft geen al te beste reputatie en heeft mensen van het leven ontnomen, grote aantallen vrouwen chronisch ernstig geschaad en bij velen vruchtbaarheidsproblemen opgeleverd. Google censureert agressief om deze informatie moeilijk vindbaar te maken. Ik zie gelijkenissen tussen dit vaccin en de recente experimentele gentherapie tegen corona. Ten eerste, was het HPV-vaccin was destijds een nieuw experimenteel vaccin, want er was niet vastgesteld of het kanker voorkomt en ook niet vastgesteld wat de werking en bijwerkingen zijn bij de groep gevaccineerden. Ten tweede, het mogelijke gevaar voor de vrouwelijke vruchtbaarheid van beide vaccins. 

Learning the hard way

Zelf heb ik op een pijnlijke manier geleerd hoe het is om chronische vaccinactieschade op te lopen. Ik hoop met mijn verhaal jou te prikkelen om kritische vragen te stellen en jezelf goed te informeren - met beide kanten van de informatie - als ouder, als vrouw, als moeder, voordat je jezelf of je kind laat vaccineren. Niet enkel ten aanzien van het HPV-vaccins, maar bij alle vaccinaties en zeker nu. Want het Russische roulette, dat nu gespeeld wordt met onze gezondheid en die van onze kinderen met het experimentele vaccin tegen C19, baart mij ernstig zorgen.

Links naar gebruikte data en artikelen:

  • A lowered probability of pregnancy in females in the USA aged 25–29 who received a human papillomavirus vaccine injection
    https://www.bezorgdeouders.be/wp-content/uploads/2020/06/DeLong-et-al.-2018-Lower-pregnancy-rate-after-HPV-vaccination.pdf
  • Terug naar blog