Je slaat geen tijdschrift meer open of de koppen ‘self-care’ vliegen je om de oren. Je kunt er écht niet meer omheen. Maar wat is het nou? Welk beeld heb jij erbij? 

Wij gaan het hier niet hebben over een dagje sauna of je nagels lakken. Self-care is zó veel meer dan dat. Het is dat ook. Maar we gaan een laagje dieper.

Self-care is het toe-eigenen van je vrouwen kracht

Oh, zo lekker vaag hé? Ik ga een poging doen het toe te lichten.
Toen ik voor het eerst iets over self-care las dacht ik vooral: 'oh, ja! Als moeder met wallen op mijn knieën ben ik zó toe aan een paar uurtjes sauna'. Om als vervolgens als dezelfde moeder thuis te komen. Iets minder wallen, ala.

Self-care is meer zijn 

Totdat ik steeds meer de diepte van self-care begon te voelen, te ervaren. De signalen van mijn lichaam begon te horen. Ja, soms is dat een dagje sauna. Maar niet omdat ik het nodig heb. Omdat ik het mezelf gun om te verzachten in de warmte en dan de liefde voor mezelf en het leven te voelen.

''Self-care is not just fun treat. It is looking after yourself physically, mentally, emotionally, and intellectually so that you can blossom'' 

Totdat ik steeds meer de diepte van self-care begon te voelen, te ervaren. De signalen van mijn lichaam begon te horen. Ja, soms is dat een dagje sauna. Maar niet omdat ik het nodig heb. Omdat ik het mezelf gun om te verzachten in de warmte en dan de liefde voor mezelf en het leven te voelen.