Elke twee minuten sterft er een vrouw

Terwijl u dit leest sterft er iedere twee minuten een vrouw ten gevolge van zwangerschap, bevalling of kraambed waarvan 99% in ontwikkelingslanden. De voornaamste oorzaak hiervan is het grote tekort aan voldoende gekwalificeerd verloskundig personeel. (Wereld Gezondheids Organisatie, UNICEF). 

Ongeveer een jaar of twee geleden ontmoetten wij Roos Ament (Founder van de Stichting) in het Vondelpark. Haar verhalen over het werk wat zij deed greep ons aan en nu is het de tijd om iets voor de stichting te kunnen betekenen met de aankopen die worden gedaan via Holistic Doula. 

Om wat te doen aan 'die iedere twee minuten' komt Stichting Adopteer een Vroedvrouw met een hele simpele en praktische aanpak komt: het verlenen van studiebeurzen aan jonge mensen die opgeleid willen worden tot vroedvrouw. De Stichting brengt gezondheidszorg dichterbij moeders en kinderen.

Adopteer een vroedvrouw

De stichting ‘Adopteer een vroedvrouw’

Adopteer een vroedvrouw is een initiatief van Roos Ament, die zelf vroedvrouw is en zeven jaar in Ethiopië en Uganda werkte voor Artsen zonder Grenzen en lokale gezondheidsorganisaties.

De belangrijkste activiteit van “Stichting Adopteer een Vroedvrouw” is voldoende fondsen te verwerven om per jaar 5 – 10 studiebeurzen te financieren. 

Jaarlijks beginnen 30-35 studenten aan de driejarige opleiding van het St. Luke College. Nagenoeg alle studenten zijn afhankelijk van een studiebeurs die 3000 euro bedraagt. Na hun opleiding werken ze minimaal 3 jaar in het gebied van herkomst. De stichting “Adopteer een Vroedvrouw” sponsort ieder schooljaar tussen de vijf en tien studenten. De studenten zijn afkomstig uit heel Ethiopië en gaan na hun opleiding aan het werk in hun gebied van herkomst.

Met jouw aankoop draag jij bij aan het terugdringen van moedersterfte

Holistic Doula doneert 1% van alle aankopen aan de Stichting. Samen maken we de wereld een stukje mooier en gezonder.  

Wendy in gesprek met Roos

Bijzonder genoeg kwam Roos naar Ibiza om haar dochter te bezoeken en zo kon een ontmoeting tussen ons plaatsvinden! We hebben er een mooie video van laten maken en hopen dat jullie het mooi vinden. 

Naar de shop