De 10 krachtigste eigenschappen van onze Shea Butter

De 10 krachtigste eigenschappen van onze Shea Butter

Onze Shea Butter is een potje bomvol (zelf) liefde. Puur natuur en zonder zooi. Het bevat namelijk maar één ingrediënt! Ja, dat lees je goed. Wij geloven in de kracht van de natuur. Voed je mooie huid met de zachte boter & get glowing. Ben je benieuwd hoe je dit gouden goedje allemaal kunt gebruiken? In deze blog leggen wij de tien krachtigste eigenschappen van onze Shea Butter uit.

1. Onze Shea Butter is puur natuur én vegan

Shea boter komt uit de pitten van de Afrikaanse shea-boom. Rechtstreeks uit de natuur dus. Nadat de boter uit de pit gewonnen is, gaat ‘ie direct het potje in. Onze Shea Butter bevat geen toegevoegde geur- en kleurstoffen en bestaat uit maar één ingrediënt. Zo puur natuur dat je ‘m zelfs zou kunnen eten. Én hij is helemaal vegan.

Shea Noten aan de Shea boom

2. Shea Butter voedt je huid

Onze Shea boter is super hydraterend dankzij het hoge gehalte aan vochtvasthoudende vetzuren. Ook bevat het gouden goedje een grote hoeveelheid aan verzorgende bestandsdelen; veel meer dan andere plantaardige boters of oliën. Last van een gevoelige of geïrriteerde huid? Smeer ‘m lekker in en laat de boter zijn magie doen.

3. Shea Butter bevat een natuurlijke SPF

Ook biedt de Afrikaanse boter een lichte bescherming tegen de zon. Het bevat namelijk een natuurlijke SPF van ongeveer 8. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer je buiten met je mooie snoet in de zon loopt. Ga je zonnen? Gebruik dan nog wel een zonnebrand, óf gebruik onze Shea als basis om zelf zonnebrand mee te maken! Scheelt ook weer een hoop plastic flesjes.

4. Shea Butter tijdens de zwangerschap

Wanneer er een kindje in je groeit en je buik steeds groter en droger wordt, is onze Shea je redster in nood. De natuurlijke boter werkt namelijk goed ter voorkoming van striae en hydrateert je zwangere lijf flink. Door je huid goed te voeden, is de kans op striemen en scheurtjes een stuk kleiner.

5. Shea Butter voor je baby

Ook na je zwangerschap komt onze Shea van pas. Het is rijk aan vitamine A, B, C, D, E en F en kan veilig gebruikt worden op de huid van je kleintje. De boter voedt, en verzorgt de babyhuid. En dat zonder irriterende geur-, kleur- of andere stoffen. Yes, please.

6. Shea Butter als allerbeste aftersun

Ben je een dagje in de zon geweest en heb je een heerlijke summer glow? Zo heerlijk is dat hè? Dankzij zijn diep voedende eigenschappen werkt shea boter uitstekend als aftersun. Gebruik de shea puur of meng ‘m met verse aloë vera sap voor een verkoelende werking. Werkt ook goed als je iets te lang in de zon hebt gelegen.

7. Shea Butter na het scheren

Heb je last van een gevoelige huid na het scheren? Shea boter voorkomt scheer bultjes en voedt je huid flink na het scheren. Ook kun je er zelf een zeepvrije scheercrème van maken! Meng daarvoor de Shea met wat amandelolie en een etherische olie zoals mint, rozemarijn of tea tree. 

8. Shea Butter in je mooie haardos

Je leest het goed: je kunt de boter ook gebruiken in je haar. Zo beschermt het tegen hitte van de föhn, stimuleert het de haargroei en helpt het bij pluizig haar. Ook kun je er een lekker voedend haarmasker van maken. Time for self-care!

9. Shea butter bij eczeem

Door zijn diepe hydraterende eigenschappen werkt shea boter goed bij eczeem. De natuurlijke boter herstelt de huid en beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Geef je gevoelige huid wat liefde en smeer ‘m in met onze pure boter.

10. Shea Butter als massage olie

Wanneer je onze boter verwarmt ontstaat er een heerlijke olie. Verwen je loved one's of jezelf met een heerlijke massage. Zo ontspan je lekker en voed je tegelijkertijd je huid. Dat klinkt als een goed idee toch?

Ben je benieuwd naar onze Pure Shea Boter? Je vind ‘m hier. 

Terug naar blog