Wereld Afrika dag 25 mei

Wereld Afrika dag 25 mei

“Vrouwengoud”

Morgen is het Wereld Afrika dag en wij maken graag van deze gelegenheid gebruik om de vrouwen in Burkina Faso extra aandacht te geven. Want zonder deze vrouwen geen Shea Butter van deze exclusieve kwaliteit.

Eeuwenlang

Al eeuwenlang brengen vrouwen Shea Butter aan op hun huid en haar. Probeer daar even bij stil te staan: eeuwenlang. Zó voelbaar als je daar contact mee maakt. Ze brengen het aan op hun eigen huid, maar ook op die van hun kinderen: om hun huid te beschermen tegen de zon en de wind en de huid soepel en zacht te houden.

Door vrouwen, voor vrouwen

De Shea oogst en het maken van de boter wordt alleen en uitsluitend door vrouwen uitgevoerd. De Shea noten bevatten amandel achtige noten (zie filmpje op Instagram) die verwerkt worden tot een pasta, die urenlang (!) gekneed moet worden om deze fantastische Shea Butter te produceren. Als je weet wat je smeert, hoe en door wie het gemaakt wordt, kan je er toch alleen nog maar veel meer van houden?

VAN DE BRON 🌱

Wij kopen onze Shea Butter rechtstreeks van de vrouwen (en niet via tussen handelaren). Het is lang zoeken geweest en ik heb soms echt de handdoek in de ring willen gooien, want dan verdween er weer ineens een batch. Maar nu hebben we dan eindelijk de formule gevonden! We wilden alleen maar met déze Shea Butter en deze vrouwen werken. Als je ons gesmeerd hebt en toch een uitstapje hebt gemaakt naar een andere Shea, dan voel je waarom 😉.

Omdat we rechtstreeks inkopen is de lokale toegevoegde waarde maximaal en dragen we bij aan het in leven houden, en eren van hun expertise, die al generaties lang van vrouw tot vrouw wordt doorgegeven.

Prijsbepaling

Een comité van vrouwen en onafhankelijke waarnemers stellen elk jaar de prijs voor de Shea Butter vast. Dit comité geeft de producenten veel speelruimte en omvat financiering voor de ontwikkeling van activiteiten, zoals het opzetten van gemeenschappelijke sociale en milieuprojecten of de ontwikkeling van milieutechnologieën. Om ervoor te zorgen dat de coöperatieve vakbonden over voldoende geld beschikken, doet Holistic Doula altijd een aanbetaling van 100% op bestellingen.

We zijn zo blij dat we jarenlang met deze vrouwen samenwerken en bij mogen dragen aan de lokale community.

Bij onze Shea Butter wéét je wat je komt en waar het vandaan komt. Wel zo fijn en belangrijk vandaag de dag. In een wereld waarin zoveel van Moeder Aarde nemen is het voor ons héél belangrijk waar het vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en door wie. Zie hier het overzicht van onze producten. 

Liefs, 

Wendy

Terug naar blog